De beurs gaat verder als ‘Vakbeurs Mobiliteit’

Door de vraag "Hoe houden we Nederland mobiel?" centraal te stellen maakt organisator ExpoProof de beurs futureproof.

"Mobiliteit vormt de rode draad voor iedere professional in het vakgebied", aldus Sjoerd Veldboer, projectmanager van de beurs. "Het maakt niet uit of je nu werkt aan zelfrijdende auto's, leefbaarheid van steden of parkeerbeleid. De enorme ontwikkelingen op het gebied van smart mobility en smart cities gaan het complete landschap van iedere gemeente veranderen. Door alle experts en innovaties op één plek te verzamelen vormt Vakbeurs Mobiliteit hét platform waar de toekomst van onze mobiliteit bepaald wordt."

Belangrijke drijfveer voor de naamswijziging is de groeiende Nederlandse bevolking. Het Centraal Bureau voor de Statistiek verwacht de komende jaren een toename van ruim een miljoen inwoners. Deze bevolkingsgroei is vooral terug te zien in en rondom de (middel-) grote gemeenten, terwijl een groot aantal kleinere gemeenten verder krimpt. Daarom komen de grote steden en de routes hiernaartoe steeds vaker klem te staan. Zorgen om bereikbaarheid en leefbaarheid zijn het gevolg.

Volop vernieuwing

Thema's als smart cities, leefbaarheid, 'Mobility as a Service' en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers van de beurs. "Bezoekers gaan deze onderwerpen niet alleen terugzien op de beursvloer, maar ook in inspirerende kennissessies door experts. Er gaan bovendien eersteklas workshops en masterclasses plaatsvinden" zegt Veldboer. "Je gaat als bezoeker gegarandeerd met een hoop inspiratie en kennis de deur uit."