Partnership Talking Traffic

Nieuwe ontwikkelingen in 'smart mobility' volgen elkaar in snel tempo op. Vandaag parkeren auto's zichzelf in en zijn ze verbonden met elkaar (connected cars). Morgen zijn jouw auto en jouw huis met jou verbonden via je smartphone (Internet of Things, voortdurende connectiviteit). En overmorgen (tussen 2018 en 2022) kan de auto jou zelfstandig, via de snelweg en in grote delen van de stad, naar je bestemming rijden.

Talking Traffic biedt een nieuwe generatie reisinformatie waarmee je voordat je vertrekt goed geïnformeerd bent en tijdens je reis verder kunt kijken dan door de voorruit. Zo kan je gericht anticiperen op wat er achter de volgende bocht, net na de volgende afslag en kort voor je eindbestemming aan de hand is.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, decentrale overheden en zo'n twintig nationale en internationale marktpartijen werken onder de noemer Talking Traffic samen aan het verzamelen, verrijken en vervolgens aanbieden van informatie voor weggebruikers: van de maximum snelheid, informatie over incidenten en wegwerkzaamheden tot een vrije parkeerplaats nabij je bestemming.

Talking Traffic: weggebruikers, borden naast en boven de weg, verkeerscentrales en verkeerslichten – alles communiceert met elkaar. Dit zorgt voor actuele, op de individuele eindbestemming afgestemde reisinformatie die waardevol is voor iedere weggebruiker: niet alleen voor vertrek maar juist ook tijdens je reis weet je waar je aan toe bent en krijg je adviezen die je helpen om je reis zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.